به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمد مولوی عضو هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.
وی افزود: بهبوددهندهها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو ۲ تا ۳ گرم به محصول اضافه می شود.
مولوی افزود: برخی از بهبود دهندهها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .
مدیر شرکت افزود: برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.
وی خاطر نشان کرد: از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.
مدیر شرکت افزود: مهم ترین کاربرد بهبوددهندهها، در فرآوردههایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکتهای داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود ۴۰ درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.
مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز ۴۰ فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.
نظر شما